مشاوره تحلیل پروژه نرم افزاری و نظارت پروژه نرم افزاری در شروع به کار بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی نقش بسیار مهمی دارد.
بسیاری از استارتاپ ها و یا برندها قصد دارند یک برنامه اختصاصی برای کسب و کار خود ایجاد کنند و با برنامه نویسان و شرکت های بسیاری وارد مذاکره میشوند و در این مسیر هم با پیشنهاد قیمت های متفاوت و هم با پیشنهادات مختلف مواجه می شوند اما همیشه یک نگرانی و دغدغه ذهنی همراهشان است آیا این شرکت میتواند کار من را به درستی انجام دهد یا خیر؟
تنها راهکار برای حل این نگرانی تحلیل کامل پروژه توسط یک فرد متخصص و با تجربه برای ضمیمه شدن در قرارداد است تا با خیالی آسوده تا آماده شدن پروژه به کارهای خود بپردازید و نگران از قلم افتادن نیازیا ویژگی خاصی از پروژه نباشید.
اما بازهم در حین اجرا ممکن است تیم برنامه نویسی با سوالاتی مواجه شود و یا با مشکلاتی روبرو شود که نیاز به تغییراتی در فرآیند کار باشد در این نقطه نیز مشاور با هماهنگی مالک برنامه اقدام به راهنمایی و ارائه راهکار برای جلوگیری از منحرف شدن روند اجرایی برنامه می نماید و در فواصل زمانی مشخص فرآیند اجرای پروژه را چک و کارفرما را آگاه می نماید.
به طور کلی مشاور چشم وگوش شما در پروژه است که شما را برای رسیدن به نتیجه مطلوبتان با استفاده از تجربیات و دانش خود در کلیه مراحل یاری می نماید و از انحراف مسیر نرم افزار و از دست رفتن زمان و هزینه ها جلوگیری می نماید.
شاید برای کارفرمایی داشتن مشاوره تحلیل پروژه نرم افزاری و نظارت پروژه نرم افزاری توجیهی نداشته باشد اما یادمان باشد که نرم افزار شباهت زیادی به ساختمان دارد اگر نظارت و نقشه راه به درستی رو این بنا صورت نپذیر شانس اینکه در نهایت ساختمانی تحویل بگیرید که با نرم افزار مورد نیاز شما بسیار متفاوت باشد بسیار زیاد است ما همراه شما هستیم تا رویای شما را به واقعیت تبدیل کنیم.

اگر نیازتحلیل فنی پروژهدارید همین حالا با ما تماس بگیرید

مشاوره تحلیل پروژه نرم افزاری و نظارت پروژه نرم افزاری چیست؟

 یک سرمایه گذار حوزه کسب و کار آنلاین همیشه به دنبال اطمینان خاطر از خواسته هایش در دنیای سرمایه گذاری در فضای مجازی است و همیشه نگران طراحی سایت ، اپلیکیشن یا نرم افزار تولیدی با برنامه های قبلی تعیین شده است و نگران رفع موانعی است که به هر صورت باعث ایجاد اختلال در روند اجرای پروژه است.
تحلیل گر و ناظر پروژه شما که ما آن را مشاور می نامیم در واقع به عنوان امین و نماینده شما بر روند اجرای پروژه و فعالیت های پیمانکار نظارت داشته با رعایت اخلاق در مواقع لزوم از منافع کارفرما و پیمانکار بطور یکسان جهت کاملتر شدن پروژه حمایت کند.
دلیل این که شما نیاز به یک مشاور یا ناظر پروژه دارید این است که روند تکمیل و پیشرفت پروژه های نرم افزاری به صورت فیزیکی قابل لمس و ارزیابی نیست و بازگشت و اصلاح بسیاری از ایرادات و نواقعص در انتهای کار مستلزم پرداخت هزینه های سنگین مالی و زمانی برای شما می باشد.

تحلیل پروژه نرم افزاری

مشاور به منظور انجام درست طی جلسات متعددی پای صحبت های سرمایه گذاران و ایده پردازان  پروژه نرم افزاری می نشیند و نیازمندی ها و ایده های آن ها را تحلیل و وظایف پیمانکار براساس نیازمندی ها پروژه شما در یک پروپوزال فنی بیان می نماید این پروپوزال شامل کلیه امکانات و نیازمندیهای پروژه شما به همراه خدماتی خواهد بود که پیمانکار در چارچوب قرارداد و پیوست های قرارداد موظف به انجام آن است.
مشاور پس از طراحی پروپوزال در گام بعدی پیشنهادات پیمانکاران را بررسی می نماید و نظر خود را به اطلاع کارفرما می رساند و او را از جوانب همکاری با پیمانکار مزایا و معایب در حد اطلاع آگاه می سازد.
وجود یک تحلیل اصولی و در چارچوب باعث می شود که پروژه شما با کمترین خطا و در چارچوب مشخص پیش رود و با گذشت زمان بسیاری از امکانات از قلم نیفتد و به دست فراموشی و سهل انگاری توسط مجری سپرده نشود و در صورت بروز اختلاف در اجرا قابل ارجاع باشد.
همینطور در زمان تحویل گرفتن پروژه کلیه امکانات و نیازمندی ها را بررسی نمایید و با خیال آسوده از امکانات و سلامت  پروژه خود به سراغ تبلیغات و بازاریابی بروید.

نظارت برروی پروژه های نرم افزاری

در نظارت برروی یک پروژه مهمترین وظیفه مشاور صحت سنجی و اعتبار سنجی فرآیندهایی است که در قرارداد پیوست شده است که گام به گام محصول تولیدی را با نیازهای کارفرما تطبیق دهد.
درواقع صحبت سنجی و اعتبار سنجی فعالیت ها مهمترین قسمت در تضمین کیفیت پروژه های نرم افزاری است که طراحی مناسب و رعایت دقیق آن ها می تواند تا حد بسیار زیادی رسیدن به کیفیت مورد نظر ما را تضمین کند.
علاوه بر صحبت سنجی و اعتبار سنجی جلساتی به عنوان بازبینی بین مشاور و پیمانکار برگزار می شود که رفع نواقص در هر مرحله به همراه تعیین اشکالات و پیشنهادات جایگزین فراهم می گردد.

تحلیل فنی پروژه نرم افزاری

وظایف مشاور فنی پروژه

  • برگزاری سلسله جلسات با کارفرما برای درک پروژه و تبیین نیازهای کارفرما در راستای تولید پروپوزال
  • کمک به کارفرما برای انتخاب بهترین پیمانکار برای اجرای پروژه
  • کمک به کارفرما برای عقد قرارداد با بالاترین ضریب اطمینان با پیمانکار
  • افزایش ضریب اطمینان از اینکه پیمانکار در طول مدت انجام پروژه کلیه کنترل های لازم کمی و کیفی را در راستای پروپوزال مورد توافق کارفرما برای تولید محصولی با کیفیت مطلوب انجام میدهد.
  • اطمینان از اینکه محصول نهایی مطابق با استانداردها و کیفیت توافق شده در هنگام عقد قرارداد با پیمانکار است.
  • اطمینان از اینکه پیشرفت پروژه درچارچوب مدت زمان مورد توافق بین کارفرما و پیمانکار و تاخیرها و تعجیل ها در راستای منافع پروژه بوده است.
  • اطمینان از اینکه کارفرما به موقع از نقاط ضعف و کم کاری های پیمانکار آگاه می شود.
  • همکاری موثر با پیمانکار برای گذر از چالش های بوجود آمده ناشی از تکنولوژی یا هرنوع عامل خارجی دیگر و برگزاری جلسات لازم برای رفع مشکلات مورد مشاهده

نظارت و تحلیل فنی پروژه

انتخاب تکنولوژی مناسب برای برنامه نویسی پروژه

هیچ ارزانی بی علت نیست و هیچ گرانی بی حکمت در برنامه نویسی یک نرم افزار خیلی وقت ها میشود یک پروژه را با یک تکنولوژی ارزان قیمت به نحو احسنت انجام داد و گاهی اوقات انجام یک پروژه با یک تکنولوژی ارزان از رشد و پیشرفت نرم افزار شما در آینده جلوگیری میکند و آینده کسب و کار شما را به خطر می اندازد همیشه مشاوره با یک فرد خبره در این حوزه به شما کمک میکند که جلوی خیلی از ضررهای آینده شما گرفته شود.

نظارت بر روند پیشرفت پروژه نرم افزاری

دلیل تاخیر در بسیاری از پروژه ها عدم برگزاری جلسات منظم تیم برنامه نویسی با یک فرد متخصص نظارت کننده برای بررسی روند پیشرفت پروژه است زیرا برخی برنامه نویس ها خواست یا ناخواسته زمانی که نظارتی برروی پروژه نمی بینند به صورت سلیقه ای عمل میکنند در واقع ناظر زبان صحبت شما برای هماهنگی های دقیق تر با تیم برنامه نویسی است و شما را از دلایل واقعی تاخییر و سهل انگاری آگاه می سازد.

تحلیل جزئیات و نیاز مندی های پروژه

طراحی یک پروپوزال تحلیلی دقیق قبل از شروع برنامه نویسی که در آن شرح نیازمندی ها ، نحوه کارکرد اجزا و عناصر به همراه اطلاعات دقیقی از نقش های کاربران و دسترسی های آن ها  در یک پروژه نرم افزاری به تیم برنامه نویسی پروژه شما کمک میکند که بتواند برآورد هزینه و زمانی دقیق تری به شما ارائه دهد و کارفرما نیز با خیالی آسوده روند پیشرفت کار را بررسی می کند و با گذشت زمان چیزی از یاد نمیرود و از قلم نمی افتد.

تحلیل جزئیات و نیاز مندی های پروژه

طراحی یک پروپوزال تحلیلی دقیق قبل از شروع برنامه نویسی که در آن شرح نیازمندی ها ، نحوه کارکرد اجزا و عناصر به همراه اطلاعات دقیقی از نقش های کاربران و دسترسی های آن ها  در یک پروژه نرم افزاری به تیم برنامه نویسی پروژه شما کمک میکند که بتواند برآورد هزینه و زمانی دقیق تری به شما ارائه دهد و کارفرما نیز با خیالی آسوده روند پیشرفت کار را بررسی می کند و با گذشت زمان چیزی از یاد نمیرود و از قلم نمی افتد.
تحلیل و نظارت پروژه

مدیریت زمان

مدیرت زمان به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که هدف آن تکمیل به موقع پروژه است .

درزمان شروع به اجرای یک پروژه نرم افزاری برنامه ریزی هایی تبیین و مشخص می گردد که برمبنای منطق به ترتیب پشت سرهم قرار میگیرند و به هر فعالیت منابعی تخصیص می شود که این منابع متناسب با اثرگذاری هرفعالیت تعیین می شود و سپس تخمین مدت زمان اجرای هر فعالیت که ویژگی هایی همچون پیچیدگی فعالیت و منابع موجود است که میزان زمان بر بودن فعالیت را تعیین می نماید .

برای مثال در طراحی سایت یک طراح ممکن است ۱۰ روز زمان ببرد و کل فرآیند رفت و برگشت برای تایید طرح طی ۳ مرحله که هر مرحله بین کارفرما وطراح ۲ روز طول می کشد تعیین گردد.

که به طور کلی در بازه های زمانی مشخص مدت زمان تخصیص یافته به هرفعالیتی در طول بازه های زمانی مشخص مورد نظارت قرار میگیرد و اگر فرآیندی بیش از آنچه برنامه ریزی شده است زمان ببرد باید مدیریت گردند.

معمولا احتمالات و اتفاقات غیر قابل پیش بینی در زمان بندی پروژه پیش بینی می شوند تا برای لغزش های کوچک پروژه از مسیر زمانی خود خارج نشود ولی در صورت بروز لغزش های بزرگتر بایستی تدابیر مورد نیاز برای جلوگیری از هدر رفت زمان پروژه اتخاذ شود.

مدیریت هزینه

مدیریت هزینه های پروژه به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که در محدوده بودجه برای اتمام پروژه انجام می شود که در واقع شامل فعالیت هایی مثل برنامه ریزی ، تخمین هزینه ها ، کنترل هزینه ها ، تامین بودجه و… باشد.

معمولا هزینه های  در طول برنامه ریزی پروژه تعیین شده و به اطلاع سرمایه گذار می رسد.

هزینه های پروژه شامل هزینه هایی است که به صورت مستقیم در اجرای پروژه بوجود می آیند مانند هزینه های نیروی کار ، تجهیزات مورد نیاز ، آموزش و… اما در برخی از پروژه های درون سازمانی بایستی هزینه های غیر مستقیم مانند اجاره ، هزینه نگهداری ، تسهیلات و تدارکات نیز به هزینه های پروژه اضافه گردد.

تخمین هزینه های بیشتر به تجربه و اطلاعات مدیر پروژه بستگی دارد زیرا مدیر پروژه با دانشی که در رابطه با عوامل ریشه ای و فشار روحی و روانه کار دارد میتواند در تخمین هزینه های کمک شایانی نماید اما نباید به قیمت تصویب پروژه چشم برروی حقایق بست و دقت کافی در مدیریت زمان نیز به کار بسته شود تا پروژه برای سرمایه گذار نگران کننده و بی فایده نشود.

مدیریت کیفیت

مدیریت کیفیت به مجموعه فعلایت هایی گفته می شود که شامل رعایت استاندارد های کیفیت و اصول مربوط  به اهداف اصلی پروژه است .

فرآیند هایی شامل آزمون محصول و مدیریت مسائل و ریسک ها با استفاده از نظارت منظم و مستمر است که تضمین کننده کیفیت تایید فرآیند های مورد نیاز برای موفقیت نرم افزار است.

مدیریت ریسک

برای کاهش ضریب شکست در پروژه معمولا از دو تکنیک استفاده می شود که عبارتند از مدیریت ریسک و مدیریت مشکلات که با روش دفتر ریسک و دفتر مشکلات سعی در پیش بینی و مدیریت اتفاقات دارند.

یک مشکل در واقع هر اتفاق یا مجموعه ای از اتفاقات است که میتواند به یک مشکل فعال برای پروژه تبدیل شود و یکپارچگی یک پروژه و حیات پروژه را به خطر بیاندازد درواقع ریسک ها و مشکلات بر روی زمان بندی و بودجه میتوانند اثر گذار باشند که باید به آن ها به عنوان موضوعی اولیت دارد نگاه کرد و برای آن ها راهکارهای لازم برای  گذر از مشکلات پیش بینی کرد.
اما ریسک ها وضعیتی هستند که با تصمیمات افراد دخیل در پروژه ، پروژه را تحت تاثیر قرار می دهد.

معمولا مدیریت رسیک بایستی با مرور پیش فرض های پروژه شروع شود که شامل تشخیص ریسک ، ایجاد راهکاری برای کاهش آن و تصمیم گیری برای مدیریت ریسک است.

ریسک ها بایستی شناسایی شوند و براساس احتمال وقوع ارزیابی شوند. ریسک ها به همراه راه های کاهش آن و منابعی که برای کاهش ریسک ها تخصیص می یابد و زمان و نحوه برخورد در دفتر ریسک مستند می شود.