مشاوره استارتاپ | مشاوره راه اندازی استارتاپ

مشاوره استارتاپ یا مشاوره راه اندازی استارتاپ یکی از مهمترین فعالیت های برای راه اندازی هر استارتاپی در هر نقطه از دنیاست.

استارتاپ ها  عامل رشد کسب و کارها و رشد فناوری در کشورهای دنیا هستند و بسیاری از کسب و کارهای موفق و غول های تجاری امروز مانند  ” اوبر” از دنیای استارتاپ ها وارد میدان کسب درآمد انبوه شدند.

جایگاه بالای استارتاپ ها در دنیای امروز برکسی پوشیده نیست زیرا هم علاقه مندان بسیاری دارد هم بسیاری از ایده ها و فناوری های خلق شده توسط استارتاپ ها کاربردی است و بسیاری از مشکلاتی که تا دیروز بشر با آن دست و پنجه نرم می کرد را حل کرده است.

از همین رو دولت ها هم در سراسر دنیا با ارائه خدمات متنوعی سعی در حفظ حیات و رشد کسب و کارهای استارتاپی دارند. اما اینکه چگونه یک استارتاپ را راه اندازی و حفظ کنید بحثی است که بایستی علمی و مبتنی بر تجربه متخصصین به آن نگاه کنید.

آیا نیاز بهمشاوره راه اندازی استارتاپ دارید همین حالا با ما تماس بگیرید.

مشاوره استارتاپ چیست؟

استارتاپ که در زبان انگلیسی  startup نوشته می شود و در زبان فارسی به معنی شرکت نوپا می باشد. در حوزه استارتاپ تاکیدی وجود ندارد که حتما در حوزه فناوری اطلاعات باشد اما به دلیل رشد بیش از بیش استارتاپ های فناوری اطلاعات در سال های اخیر ذهن را به این سمت هدایت می کند.
تعریف مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا (USSBA)
کسب و کاری که عموماً حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارد. (منبع) تعریف می کند.

اما برای خیلی از افراد تفاوت بین یک استارتاپ و یک شرکت بسیار گنگ است و می پرسند شرکت با استارتاپ چه تفاوتی دارد ؟

بیایید یک تعریف دقیق از یک استارت آپ با یک مثال ارائه دهیم. فرض کنید ما با همفکری و همکاری یک تیم مشاوره استارتاپ یک فروشگاه آنلاین راه اندازی می کنیم با استفاده از ابزار تبلیغات و بازاریابی  به تدریج مشتری جذب می کنیم و تعداد سفارشات به تدریج افزایش می یابد.

بعد از مدتی  تعداد سفارشات به قدری زیاد شد که مجبور خواهیم شد که کادر بیشتری به تیم خود اضافه کنیم.

بنابراین به ازای هر x سفارش اضافه شده در ماه ، ما باید نیروی انسانی اضافه کنیم. این دقیقاً همان نقطه ای است که تفاوت یک کسب و کار با یک استارتاپ وجود دارد.

در یک شرکت تازه تاسیس ، با افزایش این میزان مشتری ، دیگر نیازی به افزودن پرسنل نیست و هزاران مشتری با تعداد محدودی کارمند قابل اداره و مدیریت هستند.

برای مثال ، اگر هزاران مشتری تپ سی اضافه شود ، شاید نیازی به افزودن یک نیرو به تیم پشتیبانی نباشد. دلیل اینکه استارتاپ ها به راحت تر رشد می کنند چابک بودن و جذب نیرو براساس نیاز استارتاپ است.

  • در کل میتوان تفاوت های این دو را در موارد زیر دانست:
    – انتظارات متفاوت از نرخ رشد
    – تفاوت نحوه تامین مالی
    – ماهیت اصلی ایده
مشاوره استارتاپ

تفاوت استارتاپ ها با کسب ‌و‌کارهای سنتی


– استارتاپ ها قدم به قدم رشد می کنند.

اگر استارتاپ را مانند یک نرده بان در نظر بگیریم این نردبان دارای پله هایی است که باید قدم به قدم برای رسیدن به مرحله بلوغ طی گردند و در هر مرحله سرمایه گذاری مورد نیاز در آن مرحله انجام میشود درحالی که در کسب و کارهای سنتی معمولا سرمایه زیادی بلافاصله بعد از شروع به کار مورد نیاز است.

– استارتاپ ها بر اساس علم گسترش پیدا می کنند.

 مبنای راه اندازی یک استارتاپ علم است از تولید خدمت یا محصول گرفته تا تبلیغات اینترنتی و شبکه های فروش آن بر مبنای اصول علمی پایه گذاری می شوند.

پس ا گر هدف شما راه اندازی یک استارتاپ است باید دید سنتی خود را کنار بگذارید و با مشاوره استارتاپ به صورت علمی به آن نگاه کنید و فقط کسب و کارهای سنتی هستند که از طریق استاد فراگرفته و وارد بازار کار می شوند.

چرا به مشاوره استارتاپ نیاز داریم؟

مشاوره راه اندازی استارتاپ

مراحل راه اندازی استارتاپ چیست؟

در اینجا چند مرحله با هدف مشاوره استارتاپ در راستای ایجاد یک کسب و کار یا استارتاپ موفق آورده شده است که برخی از آنها در زیر خلاصه می شود.

مرحله ۱ – هدف خود را مشخص کنید ،  موفقیت وهر آنچه میخواهید به آن برسید را در ذهن خود ترسیم کنید.

مرحله ۲ – تحقیقات بازار را به خوبی انجام دهید و از کمک مشاوره استارتاپ استفاده کنید و به دنبال ایده ای باشید که پرسود باشد و بتوانید نتیجه خوبی از کسب و کار خود بگیرید.

مرحله ۳ – یک نام مناسب برای ایده و طرح خود انتخاب کنید و طرح خود و بیزینس پلن را برای جذب سرمایه را بنویسید.

مرحله ۴ – گام چهارم شروع کار ، شروع تولید و خدمات و انتخاب یک متخصص برای هر قسمت های مورد نیاز است .

مثلا اگر ایده استارتاپی شما یک ایده فناوری اطلاعات است بایستی ابتدا یک فرد یا یک شرکت متخصص و توانمند برای برنامه نویسی سیستم خود انتخاب کنید نمایید( بازهم پیشنهاد ما برای کاهش ریسک در این بخش نیز مشاوره استارتاپ است ).

مرحله ۵ – باید برای رشد کسب و کار خود شاخص داشته باشید تا بتوانید رشد کسب و کارتان را اندازه گیری کنید.

مثلا ممکن است در برنامه ریزی زمان بندی شما تهیه یک محصول یا درست کردن یک تیم تخصصی تبلیغاتی یا …. دیگری باشد که باید ببینید آیا در زمان مشخص به اهداف خود رسیده اید یا خیر.

مرحله ۶ – به دنبال جذب سرمایه و سرمایه گذار باشید و برای گرفتن مجوزهای مورد نیاز برای کسب و کار مورد نظرتان اقدام کنید.

مرحله ۷ – برای رشد کسب و کارتان در مرحله اجرا از افراد متخصص استفاده کنید که روحیه کار تیمی دارند و زمانبندی و برنامه برای افزایش توانمندی های آن ها داشته باشید.

مرحله ۸ – اگر به اهداف تجاری خود نزدیک شدید کسب و کارتان را به شرکت تبدیل کنید و آن را رسمی کنید.

مرحله ۹ – برنامه بازاریابی و تبلیغات منظم داشته باشید و شروع به درآمد زایی بیشتر کنید.

مرحله ۱۰-  مشتریان خود را حفظ کنید و به دنبال تثبیت سود خود باشید.

دلایل شکست استارتاپ ها

عدم نیاز بازار

تجربیات مختلف اثبات کرده است که این مشکل دلیل اصلی شکست استارتاپ ها است.

طبق آماری که CB Insights منتشر کرده است ، بسیاری از استارتاپ ها (۴۲٪) شکست می خورند زیرا محصولات یا خدمات م ارائه می دهند که برای بازار هیچ جذابیتی ندارد.

بسیاری از افراد ایده ای استارتاپی را بدون مشاوره استارتاپ یا مشاوره راه اندازی استارتاپ پیاده سازی و راه اندازی می نمایند اما پس از مدت کمی متوجه می شوند که محصول یا خدمات آنها به درد هیچ کسی نمی خورد.

توجه به نیازهای بازار قبل از شروع کار یک استارتاپ بسیار مهم است.

اگر ایده ای برای راه اندازی یک استارتاپ دارید ، تحقیقات بازار را بادقت زیادی انجام دهید و از هیجان زدگی اکیدا خودداری کنید.

از افراد خبره و آگاه نظر بخواهید و گاهی در میهمانی ها ویا جمع های دوستانه راجع به ایده خود نظر سنجی کنید تا بتوانید آگاهانه تر تصمیم بگیرید.

حتی اگر دیگران ایده شما تایید کردند بسنجید آیا بازار آمادگی پذیرش ایده شما را دارد .

مشکلات مالی

یکی دیگر از دلایل شکست استارتاپ ها به دلیل مشکلات مالی و کمبود نقدینگی است.

بسیاری از استارتاپ های تازه تاسیس بازهم بدون مشاوره استارتاپ  در زمینه مدیریت امور مالی ، قوانین مالیاتی و مجوزهای مورد نیاز و غیره اطلاعات و تجربه و اطلاعات کافی ندارند و حتی اگر با سرمایه کافی شروع به کار کنند ، هیچ تضمینی برای توانایی تأمین مالی تجارت خود ندارد.

از طرف دیگر ، از آنجا که بیشتر استارتاپ ها توانایی پرداخت هزینه مشاوران و حسابداران مالی را ندارند ، به دلیل کمبود تجربه و اطلاعات در مواجهه با چالش ها و مشکلات دچار زیان ها مالی و روحی میشوند و در نهایت از اصل موضوع غافل شده و اقدام به هزینه های هیجانی می کنند و تحت تاثیر هیجانات به شکست نزدیکتر می شوند.

مدل غلط کسب و کار

امروز هیچ کسب و کاری بدون برنامه ریزی قادر به ادامه فعالیت خود نخواهد بود.

در هر کسب و کاری مدل کسب و کار بایستی قبل از شروع به راه اندازی استارتاپ تعیین شود در واقع شما با داشتن برنامه ریزی میتوانید تمرکز بیشتری روی کسب و کار خود داشته باشید یادتان باشد که برای برنامه ریزی زمان بگذارید و سعی نمایید جوانب مختلف را بررسی نمایید تا از اجرایی بودن مدل کسب و کارتان آسوده خاطر شوید.

در واقع مدل کسب و کار به شما اطلاعاتی راجع به زمینه فعالیت تحلیل مخاطبان هدف و جریان های مالی کسب و کارتان می دهد که برای این کار به صورت متداول از ابزاری به نام بوم کسب و کار استفاده می کنند.

انتخاب اشتباه اعضای تیم

برای اینکه یک استارتاپ بتواند به موفقیت برسد بایستی تیمی هماهنگ که اعضای تیم مهارت های مختلفی دارند داشته باشد.

انتخاب درست اعضای این تیم در واقع پایه ی رشد استارتاپ را در آینده محکم می کند زیرا وجود افرادی که  در راستای هدف استارتاپ تلاش می کنند تضمین کننده پیشرفت پروژه است و بایستی حتی بین سرمایه گذران و ذینفعان استارتاپ نیز اتحاد و هماهنگی و هم فکری وجود داشته باشد زیرا عدم هماهنگی در این حوزه نیز میتواند استارتاپ را با شکست روبرو نماید.

محصول یا خدمات بی کیفیت

در بسیاری از مواقع حتی ایده های بسیار ناب ارائه می شوند اما در اجرا وارائه محصول و خدمات به قدری بی کیفیت می باشند که استارتاپ به شکست منجر می شود یادتان باشد قبل از ورود به بازار از کیفیت محصول یا خدمات خود اطمینان حاصل نمایید تا آسیبی متوجه وجهه ی برند شما نشود.

از بین رفتن تمرکز

نداشتن تمرکز برروی اهداف و کارهای مربوط به استارتاپ و تمرکز کردن روی حواشی و دور شدن از اصل کار یک عامل شکست برای یک استارتاپ است.

در واقع یک استارتاپ علاوه بر تلاش و پول به تمرکز کافی برای رسیدن به اهداف کسب و کار خود نیاز دارد و.

اگر مدیران و تصمیم گیرندگان اقدام به برون سپاری بخش هایی از کسب و کار که به هسته اصلی مربوط نیست کنند و در برای تخصیص برخی از وظایف درون سازمانی خود مثل طراحی سایت ، طراحی اپلیکیشن موبایل ، تبلیغات اینترنتی، مدیریت صفحات اجتماعی ، بازاریابی محتوایی ، و… با افراد و شرکت هایی بیرون از سازمان همکاری کنند با چالش ها و ریسک کمتری رو برو خواهند شد و ضریب احتمال شکست آن ها به دلیل عدم تمرکز به صفر نزدیک می شود.

پافشاری رو مسیر نادرست

گاهی مدیران و بنیان گذاران یک استارتاپ حتی با بهره گیری از مشاوره استارتاپ اصرار به و پافشاری روی باورهای غلط خود دارند .

زیرا در حوزه دیگری موفق بوده اند تصور میکنند توانایی و دانش لازم برای تصمیم گیری برای چالش ها و ریسک ها را دارند و یا اینکه پس از بررسی محصول یا خدمات زمانی که فیدبک خوبی از بازار دریافت نمی کنند. پافشاری می کنند که این مسیر را ادامه دهند ، درواقع وجود تیم مشاوره استارتاپ کمک می کند که در مواجه با این چالش ها با دانشی که دراختیار شما قرار میدهد شما را از ریسکهای منجر به شکست و چالش های بحرانی دور نماید.

راه اندازی در موقعیت جغرافیای نامناسب

فرهنگ ها و توانایی مالی در هر جغرافیایی کاملا متفاوت است شما ممکن است ایده خوبی داشته باشید و پیاده سازی هم به بهترین شکل ممکن انجام داده باشید اما جغرافیایی که برای استارتاپ خود انتخاب کرده اید پذیرش ایده شما را نداشته باشد و برای بازار آن منطقه ایده شما جذاب نباشد و امکانات لازم برای بازاریابی و مدیریت تیم ها درگیر در استارتاپ را در آن موقعیت جغرافیای نداشته باشید پس بهتر است به این موضوع با جدیت نگاه کنید.

نداشتن اطلاعات کافی درباره مسائل قانونی و حقوقی

ممکن است یک استارتاپ در شروع کار با مسائل قانونی و پیچیده ای رو برو شود و مدیران و بنیانگذاران اطلاعات کافی در این حوزه نداشته باشند .

به همین دلیل از ادامه فعالیت باز می مانند مشکلات قانونی مثل ثبت شرکت ، ثبت برند و محصول ، خط قرمزهای اجتماعی ، محیط زیست ، قوانین مدنی و دولتی را شامل می شوند.

سعی نمایید با یک مشاوه استارتاپ  قبل از شروع این موارد را ریز به ریز بررسی نمایید چون دیر یا زود با آن ها مواجه خواهید شد.

بی توجهی به نظرات مشتریان

مشتریان یک استارتاپ سرمایه های اصلی آن استارتاپ هستند زیرا مشتریان می توانند با نظرات و انتقادات خود باعث رفع مشکلات و همچنین کمک به درک نیازمندی های در استارتاپ شما شوند که از دید شما پنهان مانده اند. برخی از بنیانگذاران به نظرات مشتریان خود اهمیتی نمی دهند و نقاط ضعف خود را باور ندارند و پس از گذشت زمان با نارضایتی جمع بیشتری از مشتریانی رو برو می شوند که برای آن ها اعتبار استارتاپ از دست رفته است و دچار زیان شده و به پرتگاه شکست نزدیک می شوند.

جلوگیری از شکست در استارتاپ

خدمات مشاوره استارتاپ

مشاوره راه‌اندازی استارتاپ

استارتاپ ها  برپایه فناوری و ریسک پذیری شکل می گیرند . ریسک پذیری به این معناست که یک کسب و کار استارتاپی قبل از شروع به تولید و اجرا بایستی چالش ها و سود آور بودن ایده شکل گیری استارتاپ را مورد بررسی قرار دهد.
صاحبان یک استارتاپ اینترنتی بایستی با ویژگی های آن آشنا باشند تا فناوری تولیدی مناسبی برای اجرا انتخاب کنند که به دلیل محدودیت زمانی برای کسب اطلاعات در مورد تکنولوژی و تجربه کافی برای صاحبین کسب و کارها غیر ممکن است و بهترین راه استفاده از یک مشاور در این حوزه است که بخش بزرگی از ریسک ها را کم می کند.

مشاوره مالی استارتاپ

جذب سرمایه برای برخی از مدیران و صاحبین استارتاپ ها همیشه یک دغدغه جدی بوده است مسائلی همچون ارزش گذاری روی استارتاپ و مذاکره با سرمایه گذاران و همینطور تقسیم قدر و سهم و…. مواجه هستند که برای موفقیت نیاز به مشاوره تخصصی دارند.در این حوزه مشاور کمک می کند که تا بهترین روش برای جذب سرمایه و همینطور روش های تقسیم قدر سهم با رعایت اصول اخلاقی و مالی در اختیار مالکان و سرمایه گذاران قرار بگیرد.

مشاوره حقوقی استارتاپ

یکی از دغدغه های بزرگ صاحبین کسب و کارها مسائل حقوقی است آگاهی از مقررات مالکیت معنوی و همینطور شناخت کسب و کاری های مشابه آن حتی در کشورهای دیگر امری ضروری است.
حضور یک مشاور باعث می شود که در درجه اول  ازمقدمات قانونی بودن فعالیت خود آگاه شوید.  مشاور کمک می کند تا با نکات مهم و لازم حقوق برای شروع کسب و کار اینترنتی  بیشتر آشنا شوید و از چالش های قانونی در آینده که باعث بحران برای  شما می شود جلوگیری شود.

مشاوره مدیریت استارتاپ

مدیریت یک مجموعه کسب و کار استارتاپی بسیار متفاوت از یک کسب و کار سنتی یا هر نوع تجربه دیگری است زیرا برخی موارد نظیر ساخت تیم فنی و مسائل انعقاد قرارداد برای برون سپاری بخشی از کارها یا افزایش تعداد نیروها و تقسیم کارها در هر مرحله از فعالیت مواردی است که اگر در رابطه با آن ساده انگاری شود حیات یک استارتاپ را به خطر می اندازد.مشاوره استارتاپ کمک می‌کند تا  قبل از ایجاد بحران هایی که حیات سیستم را دچار مشکل شود مدیران و سرمایه گذاران بتوانند بهترین تصمیم را در این خصوص گرفته  و با دیدی باز به استقبال آینده بروند.

چگونه میتوانیم در یک استارتاپ به شما کمک کنیم؟

تماس و شرح مختصر از پروژه

با ما تماس گرفته و شرح مختصری از پروژه خود ارائه نمایید.

جلسه ارزیابی و ارائه پیشنهاد به مشتری

پس از بررسی پروژه فعالیت های مشاوره ای مورد نیاز برای پروژه به شما پیشنهاد می شود.

برنامه ریزی و شروع همکاری

پس از تاییدیه شما برای شروع همکاری برنامه ریزی های لازم انجام میگردد.